Panther Gym v Čakovicích – Splněný sen o vlastním fitness. Co musíte udělat, aby vám to klaplo taky?

Když vstoupíte do prostor fitness centra Panther Gym v Čakovicích, dýchne na vás rodinná pohoda. Přesně to – provozovat moderní fitness, do kterého se budou klienti rádi vracet – si kdysi přáli dva sportovní nadšenci. Tým 3D FITNESS je na realizaci hrdý. Splněná přání a skvěle rozjetý byznys v jednom, to jsou přesně projekty, u kterých chceme být.

Když vstoupíte do prostor fitness centra Panther Gym v Čakovicích, dýchne na vás rodinná pohoda. Přesně to – provozovat moderní fitness, do kterého se budou klienti rádi vracet – si kdysi přáli dva sportovní nadšenci. Tým 3D FITNESS je na realizaci hrdý. Splněná přání a skvěle rozjetý byznys v jednom, to jsou přesně projekty, u kterých chceme být.

Panther Gym 1a.jpg

Přemýšlíte o realizaci vlastního nebo revitalizaci stávajícího fitness?

1. Přečtěte si pro inspiraci rozhovor s Miroslavem Albrechtem, jedním z majitelů Panther Gym.
2. Prohlédněte si další realizace TADY
3.
Zavolejte tým 3D FITNESS. Úvodní konzultace je ZDARMA.

 

Dá se Panther Gym skutečně označit za splněný sen? A kde má nápad provozovat vlastní fitko úplný začátek?

Panther Gym v Čakovicích (3).jpg

Splněný sen to určitě je. A kde je začátek, to bych musel jít trochu víc do historie, takových deset let zpátky. Tehdy jsem začal víc sportovat poté, co mi pan doktor sdělil, že jsem tlustej a jestli budu takhle pokračovat, nedopadne to se mnou dobře. Až tak. (úsměv) To jsem samozřejmě nechtěl – špatně skončit – a proto jsem se pustil do poměrně intenzivního tréninku. Obcházel jsem v rámci svého tréninkového plánu různá fitka a skoro pokaždé mě napadlo „tohle by se dalo dělat líp“ nebo „tohle se zákazníkům asi nelíbí“... Mám totiž vzdělání z oboru marketingu, ve kterém jsem mnoho let působil a tak to klidně můžete brát jako deformaci z povolání (úsměv). Nebyl jsem na to snění o vlastním fitness sám, od začátku jsem se o tom hodně bavil se svým bývalým trenérem, kamarádem a parťákem Alešem Novotným. Dneska podnikáme spolu, jak jsem dlouho chtěli.

Co vás zprvu brzdilo? Panther Gym otevíral slavnostně na podzim roku 2017.

Důvodů bylo víc. Peníze, prostory, nejistota... Začít provozovat zcela nové fitness, to chce perfektně připravený a spočítaný projekt. Navíc některé sny potřebují víc času, než získají konkrétní obrysy a přijde jejich čas. Stejné to bylo i u nás. Mě to čím dál víc štvalo v práci a asi před dvěma lety jsem se plánem provozovat fitness začal víc zaobírat z hlediska průzkumu trhu, mapování prostor, financování a tak dále. Zjistil jsem, že v této lokalitě je obrovský potenciál a velmi malá konkurence. Pak jsem jel čistě náhodou kolem této adresy a zjistil, že jsou v budově, kde sídlí několik firem, volné vhodné prostory, které je pan majitel ochoten pronajmout za příznivou cenu. Jakmile mále vyhlídku na prostory, získá sen konkrétnější kontury. Jenže se ale jako velká překážka ukázalo financování.

Panther Gym v Čakovicích (1).jpg

Povídejte.

Banky se sice tváří, že podporují začínající podnikatele, ve finále vám ale prakticky nikde nepůjčí. Šel jsem do toho tedy s velkou dávkou odhodlání, investoval jsem veškeré úspory, vzali jsme si hypotéku na byt, kterou jsme pak v průběhu dokončování stavebních prací museli ještě nevýšit... Bylo to nesmírně těžké rozhodování, protože dáváte všanc všechno, včetně střechy nad hlavou. Ale stejně to pořád nestačilo a prakticky nás zachránil až pan Jirčík, jednatel 3D FITNESS, který se od začátku jednání snažil pomoct nám také s financováním a právě díky jeho garanci jsme získali leasing na stroje. V červenci 2017 jsme uzavřeli smlouvu na pronájem prostoru a 6. listopadu jsme otevřeli pro veřejnost.

Jaký byl první rok podnikání?

Na jednu stranu děsný, na druhou stranu úžasný. Děsný byl strach, že se to nerozjede, že jsem do toho zahučel celým majetkem a banka mi sebere byt... Ale už spím mnohem klidněji. Poměrně záhy totiž přišlo obrovské zadostiučinění, když lidi začali chodit (a nebylo jich málo) a – což je ještě důležitější – vracejí se. Díky dobrým referencím ústním i on-line se na ně nabalují další a další klienti, kteří nám dávají pozitivní zpětnou vazbu. Během prvního roku provozu se také podařilo stabilizovat personál, protože externích trenérů i recepčních se vystřídalo docela dost, než jsme našli lidi, kteří opravdu chtějí pracovat, chovají se vstřícně a přívětivě a zároveň oboru rozumějí. Velký důraz také klademe na perfektní čistotu prostředí a další zdánlivé detaily, které ve finále dělají strašně moc.

Panther Gym 2.jpg

Které to jsou?

Nechtěli jsme, aby byli na recepci na klienty zaměstnanci nepříjemní. I to jsme ixkrát jinde zažili. Také trváme na tom, aby byla obsluha recepce v základní míře kvalifikovaná v oboru – aby personál dokázal návštěvníkům poradit například při výběru potravinových doplňků nebo s obsluhou stroje. Velmi dbáme na čistotu, kterou považujeme za naši klíčovou přednost a také se snažíme přemýšlet o tom, co by našim klientům cvičení v Panther Gym zpříjemnilo. V oboru je velká konkurence a pro lidi není nic lehčího, než jít příště jinam. Takže se snažíme být o krok napřed i v takových zdánlivě banálních drobnostech, jako jsou pultíky na odkládaní pití přímo u strojů, aby se klienti nemuseli odbíhat napít k recepci. Nezdá se to, ale takové maličkosti rozhodují.

Jakým způsobem vznikla úspěšná spolupráce s firmou 3D FITNESS?

Původně jsem si myslel, že koupíme do fitness pouze stroje a vše ostatní zabezpečíme sami, pak mi ale došlo, že musí existovat firmy, které staví celá fitness na klíč. Hledal jsem na internetu a oslovil čtyři společnosti. Z jedné se mi neozvali vůbec, druhá se k příležitosti postavila tak, že chtěla dodat právě jen stroje a my abychom si je pomalu nainstalovali sami... Firma 3D FITNESS od začátku nabízela komplexní řešení, včetně podlah, řešení pokladního systému a, jak už jsem zmínil, financování. Nezaznělo: Přijďte, až budete mít peníze. Naopak nám je 3D FITNESS pomohlo získat. Zkrátka komplexní řešení na klíč. Rozhodla i osobnost jednatele pana Jirčíka, pro kterého nic nebyl problém, všechno řešil hned s velkou energií. Na spoustu věcí máme podobný názor. Byli jsme moc spokojení. Neříkám, že byli nejlevnější na trhu, ale poměr cena a kvalita je v pořádku.

Díky 3D FITNESS je Panther Gym vybaven stroji Matrix. Jak investici do nich hodnotíte?

Jako velmi dobré rozhodnutí. Vidím to i na reakcích lidí. Stroje Matrix jsou unikátní nejen tím, jak se na nich cvičí, ale také neobvyklým designovým řešením. Včetně toho, že jsou třeba ohleduplné k ženám, Matrix myslí i na takové věci, jako kapotování, aby se klientky necítily špatně při cvicích, kdy roznožují. Ano, mohl jsem sehnat vybavení dejme tomu za polovinu. Otázkou je, jak by to bylo s kvalitou, případnými reklamacemi nebo servisováním strojů. Chtěl jsem mít jistotu, že všechno bude fungovat.

Panther Gym v Čakovicích (2).jpg

Jak je Panther Gym prostorově řešený?

Velmi velkoryse, takže tu klidně cvičí naráz padesát lidí a fitko nepůsobí narvaně. Stále děláme kroky směrem k získání nových zákazníků, kapacita nám na to pořád stačí. Na druhou stranu chci pohlídat určitou hranici, aby se klienti cítili komfortně a nemuseli se mačkat v šatnách nebo ve sprchách. Velkoryse jsme pojali hlavně funkční zónu, aby v ní hlavně ženy mohly cvičit s vahou vlastního těla, provozujeme skupinové lekce... Máme ale i stroje a nářadí určené pro výhradně silové typy. Myslím, že si vybere opravdu každý. Dobrý pocit je skutečně základ. I proto tvoří tým především rodinní příslušníci, trénujeme tady dva manželské páry plus prověření externí trenéři, ale není jich moc. Rodinnou atmosféru si velmi ceníme a nikoho mezi sebe jen tak nepustíme. I část personálu na recepci jsou rodinní příslušníci a dneska už můžu s klidným srdcem říct, že všichni táhneme za jeden provaz. Rozjedli jsme životaschopné fitko, během jediného roku. To není maličkost, často to trvá mnohem déle nebo se to ani nepovede.

Kde byste rádi byli v podnikání za další rok?

Mám nějako konkrétní představu, kolik by k nám mělo chodit lidí, čeho chci dosáhnout z hlediska tržeb a podobně. Budu rád, když budeme nadále provozu schopní, výděleční, lidi se budou vracet a my se nebudeme bát o budoucnost.

Panther Gym 3.jpg

S čím chcete, aby klienti z vašeho fitness odcházeli?

Chci, aby si odnesli pocit, že dobře strávili čas, udělali něco pro sebe a že stojí za to se vrátit. Ideálně, když přes sociální sítě nebo osobně řeknou kamarádům, že Panther Gym existuje, a že je fajn tam zajít. Určitě se vždycky najdou lidé, kteří budou s něčím nespokojení, ale i těm několika výtkám jsme se snažili naslouchat. Člověk nikdy neví, jestli se nedá ještě v něčem zlepšit.

 

Stačí chtít.

Rádi vám poradíme
i s vaším fitness

Realizujeme úspěšná fitness centra. Při naší práci vytváříme příjemnou atmosféru s klienty u malých i velkých projektů.

KONTAKTUJTE NÁS
Business, Equipment, E-commerce, Academy, Gym
Rádi vám poradíme i s vaším fitness

Získejte E-Book zdarma

Zadejte svůj e-mail a obdržíte komplexní návod, jak bezpečně a úspěšně obnovit provoz Vašeho fitness centra.

Přihlášením souhlasíte se zasíláním obchodních sdělení a se zpracováním osobních údajů.