Multifunkční pneumatika: jak s ní trénovat?

Jednou z nejzábavnějších a zároveň nejnáročnějších pomůcek, které můžete v tréninku využívat, jsou pneumatiky. Multifunkční pneumatika a její převracení se stalo velkým hitem ve funkčním a silovém tréninku. Jak tedy správně pneumatiku otočit?

Jednou z nejzábavnějších a zároveň nejnáročnějších pomůcek, které můžete v tréninku využívat, jsou pneumatiky. Při špatně provedené technice, ale představují zároveň i jednu z nejnebezpečnějších.

Převracení pneumatik se stal velkým hitem ve funkčním a silovém tréninku. Jedná se o nejnáročnější cvik, který patří mezi specifické cvičení nejpokročilejších a vyspělých sportovců. Proto je třeba dbát na správné provedení. Začátečníci by měli trénink zkoušet nejlépe pod odborným dohledem svého trenéra.

Multifunkční pneumatika - jak s ní trénovat_01.jpg

Jak tedy správně pneumatiku otočit?

1. Pevný střed těla a stabilní bedra

Přistupujte ke zvednutí pneumatiky jako k mrtvému tahu. Stoupněte si těsně před pneumatiku a snižte pozici tak, že spustíte ruce dolů, do výše kolen. Zpevněte střed těla. Držte dolní část zad pevnou, stabilní a v bezpečí.

Multifunkční pneumatika - jak s ní trénovat_02.jpg

2. Silný úchop

Přistupujete-li ke zvedání pneumatiky jako k mrtvému tahu, je důležité zajistit dobrou přilnavost. Najděte místo, kde ji budete moci pevně a stabilně uchopit. Silný úchop je klíčem k úspěchu. Zvedání pneumatik může být náročné kvůli špatné přilnavosti. Vezměte ji tedy nejprve pevně do ruky, než ji vůbec začnete zvedat.

3. Pomozte si kolenem

Je čas dostat pneumatiku do pohybu. Zvedněte ji, jako byste dělaly mrtvý tah. Pomocí boků, hrudníku a horní části zad ji dostaňte nejprve do výše kolen. Pokud to bude možné, podepřete ji jedním kolenem, což zlepší přilnavost. Tak ji dostanete až do výše pasu.

Multifunkční pneumatika - jak s ní trénovat_03.jpg

4. Udržujte sílu

Nepovolujte ani když dostanete pneumatiku až nahoru. Jakmile tam bude, převraťte ji a začněte myslet na další krok – tedy všechno pěkně od začátku.

5. Zpátky na začátek

Začněte znovu od prvního kroku. Zapamatujte si, že nejhorším nepřítelem je únava. Proto soustřeďte všechny psychické i fyzické síly do jednoho bodu: dostat pneumatiku stejně úspěšně zpátky na zem.

Trénink s pneumatikou je pestrý a cvičit s ní můžete i v páru nebo více lidech. Co se s ní dá všechno dělat a jak by mohl trénink vypadat? Nechte se inspirovat:

Zkusit můžete špičkové multifunkční pneumatiky od prémiové značky Escape, která navrhla i speciální TYIR pneumatiku. Hmotnost je v ní rovnoměrně rozdělena do celého povrchu, takže cvičení je efektivnější. Díky četným odolným madlům nabízí toto nářadí téměř nekonečně mnoho cviků. Je ideální pro zdolání veškerých fitness výzev.

Multifunkční pneumatiky TIYRS

Stačí chtít.

Rádi vám poradíme
i s vaším fitness

Realizujeme úspěšná fitness centra. Při naší práci vytváříme příjemnou atmosféru s klienty u malých i velkých projektů.

KONTAKTUJTE NÁS
Business, Equipment, E-commerce, Academy, Gym
Rádi vám poradíme i s vaším fitness