Hammer Strength Clinic 2023

Již 30 let pořádá v USA společnost Hammer Strength fitness eventy Clinic, které nabízejí novinky, trendy a další vzdělávání pro silové a kondiční trenéry a další profesionály v oblasti fitness. Každý event má zajímavé workshopy a vážené hostující řečníky. A my vám přinášíme 10 nejzajímavějších poznatků z letošního ročníku!

Již 30 let pořádá v USA společnost Hammer Strength fitness eventy Clinic, které nabízejí novinky, trendy a další vzdělávání pro silové a kondiční trenéry a další profesionály v oblasti fitness. Každý event má zajímavé workshopy a vážené hostující řečníky. A my vám přinášíme 10 nejzajímavějších poznatků z letošního ročníku!

Clinic 2023 (1).jpg

1) Věci se neustále mění. Chcete-li uspět, musíte být ochotni se přizpůsobit

Jak zjistil Charles Darwin, přežití nejsilnějších neznamená, že zvítězí ti nejchytřejší nebo nejsilnější. Evoluce dává přednost těm přizpůsobivým. U trenérů to platí stejně jako v přírodě. Věci se neustále mění a pokud se nepřizpůsobíte, neuspějete. Vždy existuje více než jeden způsob, jak to zvládnout. A i když máte v týmu 25 různých osobností a navíc je mezi nimi věkový rozdíl třeba 20 let, musíte se umět přizpůsobit a měnit a přizpůsobovat tomu i programy.

2) Integrace psychologických vzdělávacích programů by měla být prioritou trenérů

Tréninkové programy se obvykle zaměřují na fyzickou a fyziologickou stránku. To však ignoruje celé spektrum atletiky a výkonnosti, které je ovlivněno také psychickými a emocionálními faktory. Studie ukazují, že intervence založené na psychologických tréninkových programech jsou vnímány jako opatření snižující riziko zranění prostřednictvím snížení stresu, kterým sportovci denně procházejí. Podle nové analýzy se klade stejný důraz na sportovní psychologii jako na sportovní výživu, kineziologii a biomechaniku. Je to důležitá součást, kterou budou muset siloví trenéři do roku 2030 dozajista zavést.

Clinic 2023 (2).jpg

3) Klíčem k úspěchu je komunikace a sladění

Komunikace mezi trenéry je zásadní. Pokud nedokážete komunikovat a realizovat, nic se nestane. Úspěch fitness centra je založen na vaší schopnosti komunikovat a předat své poselství všem klientům a zaměstnancům. Je to hnací motor všech úspěšných výsledků. Čím více toho klient ví, tím lépe to bude dělat, tím méně bude mít otázek a tím více toho udělá :).

4) Vše co víte o rychlostním tréninku, může být špatně

Většinu akceleračních tréninků je třeba změnit, říká ředitel Institutu pro lidský výkon a výživu na Oklahomské státní univerzitě. Musíme se přestat zaměřovat na rychlost v přímém směru a začít učit úhlovou akceleraci, aby se předešlo zraněním. Nejrychlejší lidé jsou propulzivní a většina sportů vyžaduje, aby se sportovci pohybovali právě křivočarým zrychlením. Vidíme to v mnoha sportech.

V naší 3D FITNESS Academy si takový rychlostní trénink můžete vyzkoušet na vlastní kůži. Vyzkoušejte nějaký z oblíbených certifikovaných kurzů nebo školení.

5) Poznejte, kdo jste, čeho si vážíte a v co věříte, protože to se stane vaším programem

Buďte "houbou" a učte se od každého, s kým pracujete, a berte si příklad z těch nejlepších. Pak si tento model vytvořte podle svého. To, čemu věříte, kdo jste a čeho si vážíte, se odráží v programu, který vytváříte. Ředitelem může být každý. Ale pokud neinvestujete do toho, na čem vám záleží, jaká je vaše trenérská filozofie a čeho chcete dosáhnout, nebudete připraveni nikoho řídit.

Clinic 2023 (3).jpg

6) Základem každého úspěšného programu je zapojení sportovců a jejich důvěra

Když pracujete například s populací dětí a mladistvých, ne vždy udělají to, co chcete, pokud nechápou, proč je to důležité. Věnujte čas tomu, abyste pochopili, kdo jsou vaši sportovci jako jednotlivci, na čem jim záleží, a spolupracujte s nimi na stanovení cílů ještě než začnete vytvářet specifické tréninkové programy. Tím, že pochopíte, kdo jsou, a ukážete, že vám na nich záleží, podpoříte loajalitu a důvěru.

7) Pevný základ je rovněž v kvalitním vybavení

Není nad špičkový fitness tým, který budou vaši klienti milovat. Ale co je dalším bodem k úspěšným tréninkům a vracejícím se klientům? Je to kvalitní, profesionální a certifikované vybavení. Není nic horšího, než když se vašemu cvičenci stane nějaký nepěkný úraz díky nekvalitnímu, rozbitému nebo nefunkčnímu vybavení. Vsaďte proto na vyhlášené značky, které jsou ověřené. My v 3D FITNESS nedáme dopustit na Life Fitness a Hammer Strength pro kardio a silový trénink, na ESCAPETRX pro funkční trénink a Total Gym nejen pro fyzio. Nedílnou součástí kvalitního vybavení je také pravidelný servis. Pokud se budete o vaše vybavení dobře starat, vydrží vám dlouhé roky a jako nové.

8) Pokud vaše rozcvička není kreativní a zábavná, přicházíte o obrovskou příležitost

Molly Binettiová, ředitelka ženského basketbalu na Univerzitě Jižní Karolíny, nabádá trenéry, aby rozcvičky byly zábavné. Nedělejte pořád to samé. Zpestřete rozcvičku zařazením her, které zapojí mysl a emoce i fyziognomii vašich sportovců. Rozcvička udává tón celého dne. A pokud ji uděláte nečekanou a hravou, můžete díky ní vychovat silnější, pružnější, kreativnější a sebevědomější sportovce a zároveň vytvořit hodinu, na kterou se bude každý těšit.

Clinic 2023 (4).jpg

9) Když vám váš cvičenec položí otázku, měli byste mít připravenou odpověď. Ne však univerzální řešení

Žádní dva sportovci nejsou stejní. A někdy není odpověď na otázku "Co je s tímto sportovcem špatně?" zřejmá okamžitě. Je třeba hledat řešení pomocí kombinace dat a omezujících faktorů a pomoci trenérům a sportovcům pochopit, jak dělat věci jinak, aby se situace napravila. Pokud například sportovec patří mezi tři nejlepší ve fyzické kondici týmu, ale po čtyřech minutách je vyčerpaný, není problém v jeho fyzické kondici. Může to být nervozita nebo nějaký jiný psychický či fyzický problém. Jakmile to zjistíte, spolupracujte na vytvoření plánu nápravy.

10) Nikdy nejde o vás. Vše je stoprocentně o vašich klientech a sportovcích

Je potřeba si uvědomit, že jako trenéři jste součástí řetězce událostí, které ovlivňují život sportovce. Trenéři musí své sportovce dostat tam, kam potřebují po fyzické, psychické, emocionální, sociální i duchovní stránce. Aby se to úspěšně podařilo, nesmí to být jen o vás. Musí to být o důležitých lidech, o které se staráte. Zaměřte se tedy na ně a na to, abyste byli silným článkem tohoto řetězce.

Clinic 2023 (5).jpg

Ať už je filozofie vašeho fitness centra jakákoliv, mějte na na paměti, že rozvoj a posouvání se vpřed je hnacím motorem, který vám zajistí konkurenční výhodu a spokojené a vracející se klienty. A na tom záleží :).

 

 

Stačí chtít.

Rádi vám poradíme
i s vaším fitness

Realizujeme úspěšná fitness centra. Při naší práci vytváříme příjemnou atmosféru s klienty u malých i velkých projektů.

KONTAKTUJTE NÁS
Business, Equipment, E-commerce, Academy, Gym
Rádi vám poradíme i s vaším fitness