Fyzio Movement studio a splněný sen Kateřiny Antošové

Každý máme nějaké ty sny a vytyčené cíle. A je vždy krásné vidět, když se naplní. My jsme velice potěšeni, že se s vámi můžeme o jeden takový splněný fitness sen podělit, a že 3D FITNESS mohlo být jeho součástí. Nechte se inspirovat příběhem skvělé trenérky a fitness instruktorky Kateřiny Antošové.

Každý máme nějaké ty sny a vytyčené cíle. A je vždy krásné vidět, když se naplní. My jsme velice potěšeni, že se s vámi můžeme o jeden takový splněný fitness sen podělit, a že 3D FITNESS mohlo být jeho součástí. Nechte se inspirovat příběhem skvělé trenérky a fitness instruktorky Kateřiny Antošové.

Kateřina Antošová je 28letá rodačka ze Zlína, která se sportem zabývá celý život. Vedla ji k tomu nejen její maminka, vrcholová atletka a plavkyně, ale i dědeček, který učil tělesnou výchovu a byl trenérem 1. třídy atletiky. Kateřina se do svých osmnácti let věnovala současně atletice, moderní gymnastice a tanci. Jelikož sport pokládala, a stále pokládá, za důležitou součást svého života, rozhodla se pro studium na Vysoké škole Univerzity Palackého v Olomouci, kde na Fakultě tělesné kultury vystudovala obor Trenérství a sport.

Fyzio Movement studio a splněný sen Kateřiny Antošové_01.jpg

Její vášeň ke sportu ji drží dodnes a od ukončení studií, až po splněný sen, v podobě otevření vlastního fitness studia Fyzio Movement, ušla dlouhou cestu.

Jak dlouho se, Katko, věnujete fitness a co je vaší prioritou?

Fitness se věnuji cca 10 let. Když jsem skončila s aktivními tréninky, tak jsem hledala cestu, jak se udržet v kondici, jelikož jsem již nezávodila. Začala jsem nejprve trénovat sama sebe a později, cca před osmi lety, jsem postupně získávala zkušenosti s radami pro klienty a sportovce. Nyní bych svou činnost ani naše centrum nenazývala fitness, ale spíše pohybové centrum. Cvičí kde kdo a klasické posilovny, jenom se stroji, jsou pro mě přežitek, až na pár výjimek. Specializuji se na kvalitu pohybu. Chci, aby mí klienti měli záruku, že je neučím cvik, ale pohyb, tak, aby jejich tělo fungovalo. Naučené cviky a neznalost anatomie a biomechaniky pohybu u trenérů mě dokáže znepokojit. Dnes si spoustu lidí udělá kurz a myslí si, že může trénovat s lidmi, protože je to trend. Pak si někdy říkám, že povolání trenér je “sprosté slovo”, a proto je potřeba se zcela odlišit a dělat to jinak, správně.

Co vás na tom nejvíce baví?

Nejvíce mě baví pomáhat lidem. Cítím svou práci jako poslání. Zlepšit pohybové schopnosti daného klienta, ať je to člověk, který je na začátku a rozhodl se začít, nebo je to profi sportovec. Mám ráda výzvy, neustálé vzdělávání sama sebe a předávání informací dále. Vždycky mě velice potěší, když je klient spokojený, cítí se dobře a mimo dohodnutý trénink se za mnou zastaví třeba na kávu, povykládat novinky. Zastávám názor, že do kvalitního prostředí, za kvalitním týmem a službami, si klient rád přijede, i kdyby měl vážit delší cestu.

Před dvěma týdny jste ve Zlíně otevřela vlastní pohybové centrum. Povězte nám o tom více.

Fyzio Movement studio a splněný sen Kateřiny Antošové_02.jpg

Jsem strašně šťastná a cítím pocit naplnění, a to především díky tomu, že mohu reagovat na přání a požadavky klientů podle svého vnitřního pocitu a empatie. Hodně center udává, že nabízí individuální přístup, ale za mne tomu tak není. Individuální přístup znamená “ušitý” na míru, ale to jen tak někdo neumí. Důležité je respektovat a akceptovat klienta jako takového a nesnažit se u něj změnit daný problém mechanickým nastavením jeho těla, ale postupně měnit jeho pohybový stereotyp a zapojení svalových řetězců, protože pohyb má vývoj.

Kdy jste se pro vlastní studio rozhodla a proč?

Vlastní projekt byl vždycky mým snem, ale jak se říká, cesta je cíl, a tak jsem musela nejdříve nabít zkušenosti a vzdělání. Vše má svůj čas a jelikož se sešlo pár pozitivních okolností, tak se dílo nakonec skvěle podařilo. V září 2017 jsem šla poprvé na prohlídku nově vystavěných prostor v centru Zlína, kde nyní studio sídlí, a už jsem z tama neodešla. Byla to láska na první pohled :).

Fyzio Movement studio a splněný sen Kateřiny Antošové_03.jpg

Realizaci provedla spol. 3D FITNESS. Proč jste zvolila právě ji?

3D FITNESS a 3D FITNESS Academy mám hrozně ráda. Nejen, že s nimi vzdáleně spolupracuji při školení trenérů, kde se specializuji na školení 3D PUMP, ale také proto, jaký tým se v 3D FITNESS nachází. Pracují zde skvělí lidé a cítím z nich hlavně empatii a chuť dělat pěkné věci. Bussines vám vnutí kde kdo, ale 3D FITNESS takové není. Dbá se zde v prvé řadě na přání klienta. Velice oceňuji realistický názor p. Jirčíka, který ke mně přijel na prohlídku prostor a hned věděl, zdali projekt bude mít šanci na úspěch. A toho si cením. Rychlosti a pravdivého názoru, nejen za cenu prodat. Master trenéři z 3D FITNESS Academy jsou také perfektní, realizují zajímává školení, která hlavně fungují, a když mi něco není jasné a potřebuji cokoliv zkonzultovat, vím na koho se obrátit. Není umění být dokonalý a vědět vše, ale vědět, kam se obrátit a kde dostanete pravdivou informaci. Za to si 3D FITNESS také vážím, odvádí skvělou práci.

Fyzio Movement studio a splněný sen Kateřiny Antošové_04.jpg

Jak spolupráce probíhala a co všechno ve Vašem studiu najdeme?

Spolupráce byla skvělá. 3D FITNESS vytvořilo kompletní realizaci od počátečních konzultací, včetně řešení s architektem a majitelem objektu, přes vizualizace, až po samotné vybavení studia potřebným nářadím. Vše od A do Z. Musím vyzdvihnout především komunikaci a řešení problémů, které se při realizaci běžně objevují. Vše jsme zvládli do detailu společně vyřešit. V našem Fyzio Movement studiu (v překladu zdravý pohyb) najdete hlavně propojení kombinace fyzioterapie a pohybu. Za svou dosavadní trenérskou činnost vnímám kombinaci s fyzioterapeutem, jako ucelený projekt komfortu pro klienta. V našem studiu najdete funkční pomůcky, jak pro osobní trénink, tak také pro trénink skupinových lekcí. Cvičební plochu doplňuje oddělená místnost s fyzioterapeutickým lehátkem pro případné ošetření. Pokud je však pohyb možný, bereme klienty na plochu, a využíváme tak pohyb na sportovním povrchu Pavigym, který má skvělou funkci tlumit odrazy a dopady, a tak šetří klouby při náročnějších tréninkových jednotkách. Ve studiu najdete také velkou konstrukci pro trénink s TRX závěsnými systémy. Skupinové lekce u nás probíhají v malém počtu 6-8 lidí, abychom klienty vždy plně uhlídali. Klienti tak nemusí chodit na plno lekcí a mohou ušetřit čas, protože u nás dostanou kvalitní tréninkovou jednotku, jak při osobním přístupu, tak ve skupince.

Fyzio Movement studio a splněný sen Kateřiny Antošové_05.jpg

Jaké máte další plány, cíle či sny do budoucna?

Mým snem je mít plně fungující studio a spokojené zákazníky, kteří se budou vracet a cítit pocit zlepšení v tom, co požadují. Jak jsem již zmínila, cesta je cíl, a tak se nebráním jakémukoliv doplnění služeb, bude-li to mít smysl. Nechci ale budovat žádné velké projekty, kde pomalu ani nevíte, kdo vám tam chodí. Chci kvalitu služeb na vysoké úrovni.

Fyzio Movement studio a splněný sen Kateřiny Antošové_06.jpg

Moc děkujeme, Katko, za inspirativní rozhovor. A co byste řekla na závěr?

V neposlední řadě bych chtěla zmínit slova pokora a inspirace. Ve svém projektu mám skvělé kolegyně a hlavně skvělou “parťačku”, kterou obdivuji. Když jsem se rozhodovala, zdali svůj život změnit a jít do rizika, bylo to těžké. Počítáte, přehodnocujete, ale já dnes nelituji, a to také díky Terce Topičové, která je rovněž ze Zlína, a kterou bych zde ráda zmínila. Je to studentka 2. Lékařské Fakulty Univerzity Karlovy v Praze, oboru Fyzioterapie, a ve svých 20 letech mi ukazuje, že se dá vše. Jak studovat prestižní školu, tak současně pracovat se mnou na našem projektu. Byla to právě ona, která mi řekla, pojď do toho, je to skvělá příležitost a pomůže ti to! Proto, pokud chcete žít své sny, mějte pokoru k životu a vnímejte realitu, ale nebojte se začít, cítíte-li, že změna má přijít. Někdy je to náročné, zvláště začátky, ale pokud si stanovíte systém, dokážete cokoliv. My dnes máme otevřeno necelých 14 dní a pomalu se vše doplňuje a přichází skvělé ohlasy, a to je ta nejlepší zpětná vazba a láska podněcující pozitivní emoci. Veškeré hmotné věci jsou v životě hezké, ale energie ze srdce dobrého člověka je nejvíc, tu vám už nikdo nevezme. Proto bych zde chtěla inspirovat ty, kteří sdílí mé pocity podobně. Důležité je vědět kdo jste, a co chcete!

Fyzio Movement studio a splněný sen Kateřiny Antošové_07.jpg

Stačí chtít.

Rádi vám poradíme
i s vaším fitness

Realizujeme úspěšná fitness centra. Při naší práci vytváříme příjemnou atmosféru s klienty u malých i velkých projektů.

KONTAKTUJTE NÁS
Business, Equipment, E-commerce, Academy, Gym
Rádi vám poradíme i s vaším fitness

Získejte E-Book zdarma

Zadejte svůj e-mail a obdržíte komplexní návod, jak bezpečně a úspěšně obnovit provoz Vašeho fitness centra.

Přihlášením souhlasíte se zasíláním obchodních sdělení a se zpracováním osobních údajů.