Funkční trénink s posilovací gumou

Dnes si posvítíme na jednu z nejlevnějších a nejuniverzálnějších pomůcek ve světě fitness. Guma, strength band, expander či jen band, je fitness stálice už několik let a na různých místech - ve sportu, v rehabilitaci i u hobby válečníků.

Dnes si posvítíme na jednu z nejlevnějších a nejuniverzálnějších pomůcek ve světě fitness. Guma, strength band, expander či jen band, je fitness stálice už několik let a na různých místech - ve sportu, v rehabilitaci i u hobby válečníků. 

Je malý, lehký a přenosný, takže vám nezabare vůbec žádné místo a můžete si jej vzít kamkoli. To ale stále nejsou hlavní důvody, proč si strength band pořídit. Tím nejhlavnějším za nás je, že s ním procvičíte celé tělo a také různé druhy tréninku. Cvičení se strength bandem rozvíjí sílu, explozivitu, koordinaci, rychlost, mobilitu i vytrvalost. Záleží jen na vás, v čem se chcete rozvíjet. Strength band vás k vašemu cíli dovede. 

Funkční trénink s gumou.jpg

A co je to vlastně ten funkční trénink? Hmmm. Jednoduše a přímočaře. Zaměřte se na pohyb a poté přidávejte na kondici a zatížení. Když budeme vycházet z pyramidy 7 fundamentálních pohybů (prkno, tlak, tah, dřep, předklon, rotace a výpad), tak nás trénink nemůže nikdy nudit a hlavně budeme cvičit opravdu to, co poté použijeme v běžném životě. Cvičit funkční trénink neznamená používat funkční pomůcky v tréninku, ale naučit se lépe a zdravěji hýbat. Když už to umíme, tak je dobré přidat. A tady přichází na řadu právě strength band. Různé druhy odporu nebo ukotvení z něj dělají nástroj s nekonečnými možnostmi.

Vše jsme podrobně rozebrali v článku SYSTÉM FUNKČNÍHO TRÉNINKU.

funkční trénink s gumou.png

Školení funkční trénink

 

  • trénuj pohyb ne svaly
  • pro začátek bude stačit 30sec ve 2-3 sériích
  • vyberte si z každého fundamentálního pohybu 1 cvik
  • pořadí cviků je volitelné
  • cvičte pravidelně
  • od jednoduchých kombinací ke složitějším

Na videu je ukázka tréninku výcházejícího ze 7 fundamentálních pohybů se strength bandem.


 

Pro začátek zvolte raději lehčí strength band, abyste pohyb dokázali vykonat správně. Vnímejte během cvičení své tělo a zkuste měnit tempo, počet opakování nebo sérií po nějakém čase.

Posilovací gumy

 

autor: Filip Raptopulos, master trenér 3D FITNESS Academy

www.3dfa.cz

Stačí chtít.

Rádi vám poradíme
i s vaším fitness

Realizujeme úspěšná fitness centra. Při naší práci vytváříme příjemnou atmosféru s klienty u malých i velkých projektů.

KONTAKTUJTE NÁS
Business, Equipment, E-commerce, Academy, Gym
Rádi vám poradíme i s vaším fitness

Získejte E-Book zdarma

Zadejte svůj e-mail a obdržíte komplexní návod, jak bezpečně a úspěšně obnovit provoz Vašeho fitness centra.

Přihlášením souhlasíte se zasíláním obchodních sdělení a se zpracováním osobních údajů.