Jaký byl TRX BootCamp 2019? Jedním slovem bombastický

Největší akce léta je za námi a my jsme stále ještě plni dojmů. Bylo to skvělé, plné energie a úžasných lidí, kteří si přišli užít víkend plný pohybu a TRX. A my se už nemůžeme dočkat dalšího ročníku. Ale abychom nepředbíhali.. Kdo jste tam byli, tak víte a kdo ne, tak poslouchejte.

Největší akce léta je za námi a my jsme stále ještě plni dojmů. Bylo to skvělé, plné energie a úžasných lidí, kteří si přišli užít víkend plný pohybu a TRX. A my se už nemůžeme dočkat dalšího ročníku. Ale abychom nepředbíhali.. Kdo jste tam byli, tak víte a kdo ne, tak poslouchejte.

O víkendu 3. – 4. 8. proběhl již čtvrtý ročník oblíbené akce TRX BOOTCAMP. Ta se konala opět v kompletní režii 3D FITNESS ACADEMY3D FITNESS, v tak trochu punkovém prostředí pražského ostrova Štvanice. A jak už to tak bývá, tak o nadupaný program, nějaké to překvapení a samozřejmě zábavu bylo postaráno. Vyzpovídali jsme hlavní aktéry akce, trenéry Jakuba Wurzela a Filipa Raptopulose, ale i výjimečného hosta večerního programu Petru Fridrichovou - jógovou instruktorku a terapeutku hendikepovaných dětí.

Jaký byl TRX BootCamp 2019 Jedním slovem bombastický (1).jpg

Tak co s týdenním odstupem na letošní TRX BootCamp říkáte?

Kuba: Když jsem pročítal všechny ty zprávy co mi dorazily, musím říct, při vší skromnosti, která je mi je vlastní… u mě dobrý. Připravili jsme to nejlepší, co jsme v daný čas uměli a po většinu času si to sedlo, jak hrnec na prdel. Atmosféra, týmová práce, lektorská výpomoc, podpora za oponou, počasí.. Při vzpomínce na TRX BootCamp se u mě objeví pocity hrdosti a štěstí.

Filip: Stále mám husinu na kůži a trochu chrapláček. Bylo to famózní a vyšlo nám to nad očekávání. Sebechvála prej smrdí, ale jsme fakt dobří! Samozřejmě všichni společně.

Jaký byl TRX BootCamp 2019 Jedním slovem bombastický (9).jpg

Když se vrátíme na samý začátek plánování akce, tak jaký byl o ni zájem? Tak dva, tři měsíce před akcí bylo již vyprodáno. Čím to je, že si lidé TRX BootCamp tolik oblíbili?

Kuba: Já si myslím, že jsme vybrali termín, kdy se nic nědělo, lidi nevěděli co se sebou, šli náhodou kolem a ejhle, najednou tam stojí 107 účastníků… anebo, že by přijeli za náma s vírou dobré zábavy, dobrého pohybu, rozpouštění ega a kvůli společnosti lidí s podobnou DNA? Hm..

Filip: TRX BootCamp se plní dobře. Někdy je třeba některé popíchnout a jiné zase uklidnit, protože si myslí, že by to nezvládli. Zvládne to každý, kdo se rád hýbe a miluje TRX. Obliba TRX je jasná a když k tomu přidáš další vymazlený pomůcky z dílny TRX, tak se není čemu divit. No a nehledě na místa, která vybíráme. Tam se jen tak s rodinkou asi nepodíváš hele.

Jaká se sešla na BootCampu parta? Padli jste si všichni hned od začátku do noty nebo tam byla nějaká lehká nervozita..?

Kuba: Sešli se nám velcí, malí, štíhlí, plnoštíhlí, vlasatí, plešatí, namotivovaní, líní, žlutí, bílý, mladí a jestě mladší, tedy přesně ti, pro které to děláme. Tématem letošního TRX BootCampu bylo MADE2MOVE, tedy zrozeni k pohybu. Myslím, že se nám povedlo předat myšlenku, že žádný pohyb není špatný, jen ten, který neuděláte a hlavně pohyb pro všechny. Ne pouze pro modelky z prvních stránek časopisů, ale naprosto pro všechny bez rozdílu věku, kondice, či jakéhokoliv stupně lenosti.

Filip: Pokud nejsi před takovou vypečenou akcičkou jako je TRX BootCamp nervózní, tak je něco špatně. Zdravá nervozita byla, ale postupem minut uvadla a na řadu přišlo uvolněné a energické fitness řádění. Hudba tomu dávala pořádný grády, a to už pak není vůbec prostor na nervozitu. No a parta? No tak ta byla jedním slovem LUXUSNÍ! Krása střídala nádheru.

Jaký byl TRX BootCamp 2019 Jedním slovem bombastický (3).jpg

Zkuste nám shrnout program BootCampu vašima očima. Co se v sobotu a v neděli zajímavého dělo, jak akce probíhala nebo co vtipného se událo?

Kuba: Naším stylem je začít rychle a postupně přidávat, no a nakonec z toho vypadne jsoucno. Kdybych měl uvést ty největší perly, bylo by to určitě ranní TRX for Yoga za doprovodu živé hudby. Lekce Filipa Staňka a Honzy Novosada TRX RELOAD, kde si doufám tvrdit překvapili naprosto všechny svým netradičním pojetím a 7 minutovou závěrečnou výzvou. Večerní hlavní host Petra Fridrichová, která se věnuje cvičení jógy s handikepovanými dětmi a přesně vystihuje naši filozofii MADE2MOVE.

Filip: No a v neděli jsme začali už v 7:00 s naším polským bratrem Markem Mroczekem. Ten čas dost lidí proklínalo, ale světe div se, dorazilo 90% účastníků. I když sobotní večer končil dynamickou huhulalala Zumbou někde okolo 11:00. No a jako každý rok byla neděle ve znamení FACEUP games. Tak to je třešinka na dortu. Když to shrnu, tak jsme nechtěli z lidí vytlouct duši hned na první lekci. Ale spíš jim ukázat krásu různých druhů pohybu a intenzity, což si myslím, že se během celého víkendu podařilo. A musím také vyzdvihnout skvělé občerstvení od Slepé Mrkvičky. Opravdu mňamka.

 Jaký byl TRX BootCamp 2019 Jedním slovem bombastický (14).jpg

V sobotu večer se konala Bootcamp párty. Povězte nám o ní trochu víc.

Filip: Já jako nevím co bych vám povídal. Kdo nebyl, tak neví o co přišel. Dobrý žrádýlko, skvělý pivánko od Pivovar Záhora no a milá a užasná Petra Fridrichová a její silný životní příběh. Potom rozsvítit neonový tyčinky a jedeme bomby s Věrkou Kopeckou v brazilských rytmech. To fakt jinde nezažiješ a hlavně to už ani Mystic Skatepark nezažije. Leda že bychom příští rok zase ten TRX BootCamp udělali na stejném místě, co říkáš?

Kuba: Uf, já nikde nebyl, s nikým nemluvil a ta částka taky nesouhlasí… Teď vážně, jak říkal Filip, večerní program byl supa drupa a i na taneční střevíce došlo. Ještě teď cítím kyčle, jak jsem si je málem vykroutil.

Jaký byl TRX BootCamp 2019 Jedním slovem bombastický (16).jpg

Jak jsme se již zmínili v úvodu, tak Petra je jógová terapeutka pro hendikepované děti a během soboty byla hlavním řečníkem večerního programu. Můžeš nám Petro říct víc o tom, čemu se věnuješ?

Petra: Jsem certifikovanou instruktorkou Yoga for the Special Child - to je speciální koncept jógy, která má původ v Brazílii a Americe a jako terapie funguje pro děti s Downovým syndromem (i jinými genetickými vadami), dětskou mozkovou obrnou a poruchami autistického spektra - to je ale jen "vzorek", v podstatě neexistuje diagnostické omezení pro tuto jógu. Já pracuji (od roku 2016) převážně s dětmi s obrnou (kde mi výrazně pomohl a pomáhá Jiří Čumpelík), Downovým syndromem, autismem a progresivními genetickými vadami.

Jaký byl TRX BootCamp 2019 Jedním slovem bombastický (7).jpg

Na podporu tak záslužné práce, která přináší opravdové výsledky se podařilo během bootcampu vybrat 11 000 kč. Potěšilo tě to?

Petra: Samozřejmě, je to veliká radost. Prostředky zajistí Terezce s dětskou mozkovou obrnou čtyři měsíce jógy u mne. Terka ke mně dochází už třetí rok, má obrovskou snahu hýbat se, neskutečnou hlavu a ostrou inteligenci. Tahle investice se rozhodně všem vyplatí a hlavně její rodiče si trochu oddechnou, a to je to nejvíc :-). Moc děkujeme!

A jaké jsou ohlasy samotných dětí nebo tvého okolí? Pomáhá ti někdo?

Petra: Děti jógu milují, protože narozdíl od běžné rehabilitace se mohou - musí hýbat samy. Já jim jen poskytuji návod a případnou oporu, je-li třeba, ale ony jsou tím, kdo mění svůj pohyb, tělo, svět - to je obrovská dávka sebevědomí. V tom mi ohromně pomohl Jiří Čumpelík, protože já jako dítě s obrnou jsem byla zvyklá na to, že aby se můj pohyb změnil, musí mi někdo pomoct. On mi vysvětlil, že klíč ke změně je ve mně samotné, a naučil mě, jak ty dveře odemknout. To je silná škola pokory a zodpovědnosti a to, co se snažím dětem předat, je nemít strach. Je to výzva a ony ji okamžitě přijmou.

Děti se fyzicky mění, lepší se jejich duševní i fyzická stabilita. Často je jóga prostředkem, jak je otevřít i jiné práci, sejmout z nich trauma z rehabilitace, která je fyzicky náročná. Nejednou se stalo, že ke mně dítě poslal ergoterapeut nebo sám lékař. Je to pocta a pro mne výzva, abych svou práci dělala perfektně.

Já jsem nestudovala fyzioterapii na vysoké škole, ale od roku 2017 se mé "tělesné výchovy" a péče o mé znalosti ujal Jiří Čumpelík a já jsem za to neskonale vděčná, protože se to nepoštěstí každému.

Nesmírně mi pomáhá muž, bez kterého bych nemohla po narození naší dcerky svou práci dál dělat. Děti cvičím doma a je to vstup do našeho soukromí. Bez bezpodmínečné lásky by to nešlo. Lukáš mi lásku a důvěru prokazuje denně. Moje práce mi ukazuje, jaké štěstí v mnoha směrech mám.

Od letošního roku se snažím, aby rodiče nemuseli za terapie svých dětí u mne platit. V tom nám pomáhají různé firmy, i jednotlivci. Mám v péči kolem 15 dětí a terapie jednoho vyjde na 20-45 tisíc ročně. Nemáme zdaleka vyhráno na všech frontách, ale každá linie se počítá. A je to radost každou lekci. Děkujeme!

Jaký byl TRX BootCamp 2019 Jedním slovem bombastický (8).jpg

Máš nějaké další plány do budoucna?

Petra: Můj život se vždycky stočil někam, kam bych to nečekala. Proto mám poslední roky přání, ne plány. Přála bych si, aby se jógová terapie u nás stala známější, přála bych si mít naše centrum Yoga for the Special Child.

Přeju si tu být pro děti, které to potřebují, tak nejlépe vzdělaná a schopná, jak je to možné.

A především chci, aby ve zdravou a schopnou vyrostla moje dcera - Zoe je už teď silnější než já :-). A nemám vyššího cíle, než aby vyrostla ve šťastného a dobrého člověka.

Jaký byl TRX BootCamp 2019 Jedním slovem bombastický (4).jpg

Řekni nám jednu věc (nebo víc), která tě v souvislosti s letošním BootCampem napadá.

Petra: Že přesně tohle lidé potřebují - nadšení pro péči o to, jak se hýbou. Nejen tělem, ale i v mysli. Je víc než kdy dřív třeba, abychom se o mysl a tělo starali samozřejmě, ne z donucení.
 

Dokážeš si představit, že by na příštím BootCampu mohly být i lekce pro děti?

Petra: Určitě. Co nepředáme dětem, to v nás nezůstane. Jsem pro a budu tam :-).


Víme, že je ještě brzy myslet na další ročník - TRX BootCamp 2020, ale nenapadá vás už něco, čím své fanoušky a milovníky TRX opět dostanete? Protože každý ročník je úplně jiný a jinak bombastický !!! :)

Kuba: První ročník byla panenská nerozvážnost, druhý málem zbořil hrad na Moravě, třetí industriální Ostrava a čtvrtý punková Praha. Abychom laťku opět posunuli výš, budeme potřebovat notnou dávku inspirace a pořádný koule. Určitě budeme chtít vykopnout registraci před koncem roku a pak, děj se vůle Boží.

Filip: Hele lidi, víte přece, že nám můžete věřit a my vás fakt jako žereme. Takže pokud chcete zažít akci léta, tak v hájence v Horní Dolní to fakt nebude. Už jenom tím číslem TRX BootCamp 2020 to bude zase něco výjimečného. Ale nebudu vás přece lákat a přemlouvat. Vy už víte, co je top. Takže vám to překvápko nadělíme pěkně pod stromeček na Ježucha, takže již brzy.

Jaký byl TRX BootCamp 2019 Jedním slovem bombastický (10).jpg

Jaký byl TRX BootCamp 2019 Jedním slovem bombastický (6).jpg

A pár slov závěrem...

Kuba: Většinou se děkuje všem lidem za to, že přijeli, že vážili cestu, věnovali nám svůj volný víkend, investovali nemalé prostředky. Taky se děkuje týmu za všechnu práci, která není vidět, ostatním lektorům za energii a inspiraci, kterou přenesli na všechny účastníky. Já bych ale chtěl závěrem poděkovat sám sobě, poděkovat za to, že mám čich na lidi, se kterými tyto akce dělám, protože jsou skvělí. Poděkovat sám sobě, protože strasně rád trávím čas s osttními účastníky a baví mě poznávat jejich osobní příběhy. Poděkovat sám sobě za to, že jsem si vybral práci, do které mě každý den baví vstávat. Poděkovat sobě, že jsem stále ten samý kluk, co všude nebyl dvakrát a od všeho nemá klíče … a umí skvěle delegovat.. hm (když moji parťáci jsou fakt tak dobří, no). No a tak tedy závěrem, děkuji vám všem, kteří jste jakkoliv pomohli, či byli součástí některé z našich akcí. Bez vás, bychom nebyli!

Petra: Jedinou reálnou brzdou ke změně je strach. Strach je záležitost ega. Buďme tedy pokornější, naslouchejme sami sobě i druhým. Respektujme cestu, po které kráčíme. Buďme upřímní. To je můj recept na závěr :-).

Filip: Chci říct aspoň touto cestou, že jsme společně fakt šťastní. Že nás to s vámi fakt baví. Že si to s vámi fakt užíváme do poslední chvilky. Že se na vás všechny fakt jako hodně těšíme. A já jsem jako fakt štastnej, že jsme taková parta lidí, kteří nejsou ovce a že u nás má pohyb vývoj. Díky vám všem, kteří jste dočetli až sem a pamatujte, že řeckou lásku vám budu dávat, dokud budou řecké olivy pekelně slané (ty černé samozřejmě).

Jaký byl TRX BootCamp 2019 Jedním slovem bombastický (15).jpg

Jaký byl TRX BootCamp 2019 Jedním slovem bombastický (11).jpg

Jaký byl TRX BootCamp 2019 Jedním slovem bombastický (12).jpg

Jaký byl TRX BootCamp 2019 Jedním slovem bombastický (2).jpg

Jaký byl TRX BootCamp 2019 Jedním slovem bombastický (5).jpg

Jaký byl TRX BootCamp 2019 Jedním slovem bombastický (13).jpg

Stačí chtít.

Rádi vám poradíme
i s vaším fitness

Realizujeme úspěšná fitness centra. Při naší práci vytváříme příjemnou atmosféru s klienty u malých i velkých projektů.

KONTAKTUJTE NÁS
Business, Equipment, E-commerce, Academy, Gym
Rádi vám poradíme i s vaším fitness

Získejte E-Book zdarma

Zadejte svůj e-mail a obdržíte komplexní návod, jak bezpečně a úspěšně obnovit provoz Vašeho fitness centra.

Přihlášením souhlasíte se zasíláním obchodních sdělení a se zpracováním osobních údajů.