Míče ve fitness. Vyznáte se v nich opravdu dobře?

Není míč, jako míč. Spousta míčů, které se dnes používají ve fitness, má kromě zajímavých názvů a designů i speciální využití. Vyznáte se v nich? Než se pustíte do „míčologického“ rozboru v tomhle článku, je potřeba představit autora. Popisu míčů se totiž tentokrát ujal sám jednatel 3D FITNESS Míra Jirčík.

 

Míče ve fitness. Vyznáte se v nich opravdu dobře?

Není míč, jako míč. Spousta míčů, které se dnes používají ve fitness, má kromě zajímavých názvů a designů i speciální využití. Vyznáte se v nich?

Než se pustíte do „míčologického“ rozboru v tomhle článku, je potřeba představit autora. Popisu míčů se totiž tentokrát ujal sám jednatel 3D FITNESS Míra Jirčík. Jen on ví (můžete se ho na to zeptat třeba na našem Facebooku), proč vynechal například kopačák.

Každopádně vzniknul originální text, díky kterému vedle trochy legrace získáte i solidní a velmi seriózní přehled o využití míčů v moderním fitness. 

Míčologie podle Míry Jirčíka:

Nejmenší je míček na ping pong 

Velmi vhodný na stolní tenis. Dále ho lze používat jako nos pro klauna či jako misku při hraní skořápek:-).

Následuje míček na golf 

Ve většině případů se používá při golfu. Hráč se snaží míček umístit do jamky. Pokud někdo špatně hází, může použít golfovou hůl. Osobně doporučuji použití hole pro kvalitnější odpal.

Reakční míček

reakcni míček

Reakční míček je super pomůcka pro trénink postřehu a reakční citlivosti sportovce. Dá se rovněž používat jako nekonečná zábava na párty po několika dobrých drincích.

Tenisový míček

Velmi populární zejména v lepší společnosti. Kdo nehraje tenis, ten jako by nebyl. A ve sféře politiky a businessu to platí dvojnásob.

Míček na PILATES

pilates-micek

Míček na Pilates je skvělá pomůcka pro zvýšení intenzity cvičení v lekcích PILATES, Body and Mind. Velmi často používán rovněž ve fyzioterapii či rehabilitaci. Při domácím cvičení vhodný pro děti pro nácvik hodu dalekého.

Overball

overball

Míč overball slouží jako pomůcka pro stabilizační cvičení. Výborné pro lekce P-class, Bodyconditioning a všechny formy cvičení zaměřené na posílení partií středu těla. Hojně využívané i při zdravotním cvičení či jako podložka při sezení pro fixaci páteře. Mezi dětmi populární pro domácí fotbal v malém bytě.

Medicinbal

medicinbal

Medicincibaly jsou základním nářadím všech tělocvičen, gymnastických sálů a všech zón funkčního tréninku. Nekonečný zásobník cviků v plném rozsahu pohybu. Nedoporučujeme na fotbal či jiné kopané!

Medicinbal s úchyty

Medicinbal s úchyty je mladším bratrem klasického medicinbalu. Vzhledem k vysoké oblíbenosti klasického medicinbalu bylo otázkou času při využití nových technologií, kdy přijde tvar, který se bude mnohem lépe držet a umožní ještě více cvičení. Variabilní možnost uchopení posouvá využití medicinbalu na „next level“.

Vertball

verball

Po mnoho let se házelo starým dobrým medicinbalem o zeď. Zábava malých i velkých. Kdo výš vyhodí a kdo větší silou? Staré dobré kožené medicinbaly vydržely všechno.

Moderní medicinbaly často při velkém nárazu prasknou. Záchranou je vertbal. Super míč určený právě pro vrhání o stěnu či zeď. Tenhle balon je zkrátka nezničitelný.

Slamball

slamball

Pokud se chcete skutečně vyřádit, vybít ze sebe veškerý stres či skutečně propotit triko, slamball je právě pomůcka pro vás. Slamball je určený pro intenzivní házení o zem a velmi dynamické zvednutí zpět nad hlavu. Se slamballem ukážete všem jaký se ve vás skrývá bojovník.

Gymnastický míč

gymnastic

Už nikdo si nedovede představit sál, funkční zónu, zdravotní zařízení či školní tělocvičnu bez kvalitních gymnastických míčů. Míč je prostě cool a jde na něm dělat téměř vše. Děti ho milují a dospělí ho vyhledávají, neboť jim to lékař doporučil. Míč si zkrátka oblíbíte a budete ho vyhledávat stále častěji.

Vzdušný balón

Ideální vybavení pro cestování překrásnou krajinou. Je dobré pokud fouká trošku vítr a máte ten správný tlak. A když nefouká, tak to zvládnete hravě jako třeba Zdeněk Svěrák ve filmu „Vratné lahve“.

OK… Vzdušné balóny zrovna nevedeme. Všechny druhy fitness míčů ale ano.

Tip na cvičení: Slamball v akci

Stačí chtít.

Rádi vám poradíme
i s vaším fitness

Realizujeme úspěšná fitness centra. Při naší práci vytváříme příjemnou atmosféru s klienty u malých i velkých projektů.

KONTAKTUJTE NÁS
Business, Equipment, E-commerce, Academy, Gym
Rádi vám poradíme i s vaším fitness

Získejte E-Book zdarma

Zadejte svůj e-mail a obdržíte komplexní návod, jak bezpečně a úspěšně obnovit provoz Vašeho fitness centra.

Přihlášením souhlasíte se zasíláním obchodních sdělení a se zpracováním osobních údajů.