Češi jsou zamilovaní do fitness. Využijte toho!

Možná máte pocit, že nejvíc aktivních lidí se věnuje běhu nebo cyklistice. Ale nenechte se mýlit. Vůbec nejoblíbenějším sportem v České republice je fitness, zejména skupinové lekce. Takže kdo se chce podnikatelsky svézt na největší vlně zájmu, měl by urychleně naskočit…

Možná máte pocit, že nejvíc aktivních lidí se věnuje běhu nebo cyklistice. Ale nenechte se mýlit. Vůbec nejoblíbenějším sportem v České republice je fitness, zejména skupinové lekce. Takže kdo se chce podnikatelsky svézt na největší vlně zájmu, měl by urychleně naskočit…

escape fitness

Možná máte pocit, že nejvíc aktivních lidí se věnuje běhu nebo cyklistice. Ale nenechte se mýlit. Vůbec nejoblíbenějším sportem v České republice je fitness, zejména skupinové lekce. Takže kdo se chce podnikatelsky svézt na největší vlně zájmu, měl by urychleně naskočit…


Že fitness ani náhodou není přežitek a stále přitahuje pozornost a nabízí podnikatelské příležitosti, vyplynulo z ankety Sport roku, podporované iniciativou Česko se hýbe, za kterou stojí Český svaz aerobiku a fitness FISAF.cz.
Z pohledu někoho, kde teprve zvažuje realizaci fitness nebo rozšíření už existujícího fitka, jde o mimořádně inspirativní zprávy! Protože fitness je nejčastěji provozovanou sportovní aktivitou a porazilo i sporty s obrovskou členskou základnou, investice se tedy vyplatí a klientela na trhu sále je.


Muži sice chodí do fitness až po cyklistice (ta od nich získala zlatou medaili) a běhu, ale třetí příčka znamená, že fitness je stále oslovuje. Většina z nich chodí do posilovny nebo se stále více věnuje funkčnímu tréninku, skupinovým lekcím muži příliš neholdují.


Ženy fitness dokonce zařadily na první příčku. Jako nejoblíbenější sport jej uvedlo 51 %. Běh a cyklistika jsou u žen v oblibě na dalších příčkách, společně s chůzí a plaváním. Muži také rádi plavou, ale místo chůze v první top pětici preferují fotbal.

08

„Výběr aktivit se liší zejména podle věku a pohlaví. Zatímco v mládí jsou silně zastoupené kolektivní sporty, s rostoucím věkem Češi sportují spíše individuálně. Jsou vyznavači fitness a vášniví cyklisté, ale mají rádi i další sporty. Běhají, plavou, sledují hokej a fotbal,“ vyjmenovává Jana Havrdová, prezidentka České komory fitness, pro server centrum.cz. Fitness je nejčastěji provozovanou aktivitou ve věkové kategorii od 12 do 40 let, starší lidé pak dávají přednost spíš cyklistice, plavání, turistice a chůzi.

Jednoznačným hnacím motorem pro vítězství fitness v této anketě byly skupinové lekce. Jejich obliba stoupá.

„Přesně tak jsem vnímal i trendy prezentované na nedávné konferenci IHRSA v Los Angeles,“ souhlasí jednatel 3D FITNESS Miroslav Jirčík. Další vývoj odhaduje jasně: „Letos a ještě více v následujících letech budeme svědky dramaticky rostoucího počtu lekcí funkčního tréninku a lekcí s využíváním váhy vlastního těla. Tradiční model osobního tréninku s jedním klientem v komerčním fitness ustoupí do pozadí. Opravdu schopní osobní trenéři se budou transformovat na instruktory zvládající malé či větší skupiny cvičenců. Pozvolna vzrůstajícím trendem bude také Yoga a Pilates,“ uvedl pro magazín Fitness Business.

TIP: Zachyťte nové trendy fitness – absolvujte školení v 3D FITNESS Academy.

Další zajímavá fakta:

  • 80 procent dotázaných sportuje alespoň dvakrát týdně, třetina dokonce čtyřikrát nebo víckrát.
  • Ti, co nesportují, nebo by chtěli sportovat častěji, uvádějí jako důvod nedostatek času, financí.
  • Problém je i to, že nemají s kým cvičit.
  • Průměrná měsíční útrata na sportovištích je 475 korun.
  • Za sportovní vybavení zaplatí v průměru 6500 korun ročně
  • Finančně nedostupné Čechům připadají zejména sporty golf, lyžování a jachting.
  • Ženy by rády zkusily taneční lekce.
  • Muži by chtěli hokej hrát a ne se jen na něj dívat z gauče.

Stačí chtít.

Rádi vám poradíme
i s vaším fitness

Realizujeme úspěšná fitness centra. Při naší práci vytváříme příjemnou atmosféru s klienty u malých i velkých projektů.

KONTAKTUJTE NÁS
Business, Equipment, E-commerce, Academy, Gym
Rádi vám poradíme i s vaším fitness

Získejte E-Book zdarma

Zadejte svůj e-mail a obdržíte komplexní návod, jak bezpečně a úspěšně obnovit provoz Vašeho fitness centra.

Přihlášením souhlasíte se zasíláním obchodních sdělení a se zpracováním osobních údajů.